неділю, 5 березня 2017 р.

                                             Характеристика
вчителя початкових класів
 Мостиська Другої загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів Мостиського району,  Львівської області
 Місик Наталії Іванівни
1992 року народження, освіта вища
            Місик Наталія Іванівна  має повну вищу освіту за спеціальністю «Початкова освіта»   і кваліфікацію викладача педагогіки і методики початкової освіти. У  Мостиська Другій  ЗОШ І-ІІ ступенів працює  з 2010 р, на посаді вчителя початкових класів з 2011 р.
           
  За час роботи показала себе творчим досвідченим вчителем, який добре володіє інноваційними освітніми методиками й технологіями, активно їх використовує; володіє широким спектром стратегій навчання; вміє продумувати оригінальні, інноваційні ідеї; застосовує нестандартні форми проведення уроку; активно впроваджує форми та методи організації навчально-виховного процесу, що забезпечують максимальну самостійність навчально-виховного процесу в початковій школі.
           Добре володіє методикою викладання всіх предметів у початкових класах. ЇЇ уроки завжди цікаві, добре продумані,  з вдало підібраною наочністю та різноманітним дидактичним матеріалом.  Ефективно застосовує на уроках різноманітні презентації. Багато уваги приділяє всебічному розвитку  учнів, їх мислення, формуванню навичок творчої, самостійної роботи;  їх швидкому, свідомому  читанню . На уроці створює ігрову атмосферу, що   розвиває пізнавальний інтерес і активність учнів,  дозволяє зосереджуватися на виконанні поставлених завдань. Використовує в своїй роботі нестандартні уроки: урок-подорож, урок-гра, урок-казка, урок-КВК. А саме проведено  урок – казку  у 1 класі « Склад числа 7. Складання прикладів на додавання. Назви днів тижня» , урок – КВК «Переставна властивість додавання. Розв’язування задач. Порівняння виразів», на яких діти мали змогу проявити свої організаторські та творчі здібності, показати рівень засвоєних знань.
              Забезпечує високий рівень знань учнів, які відповідають вимогам навчальних програм початкової школи.  Її вихованці мають  високий та достатній рівень навчальних досягнень. Добре читають, володіють обчислювальними навичками, уміють самостійно застосовувати на практиці набуті теоретичні знання, логічно висловлювати думку в усній та письмовій формі.
         Місик Н.І.  вміло поєднує навчання і виховання у своєму класі. Вона любить  дітей, знає їх психологічні  та вікові особливості. Виховує в учнів повагу до батьків, вчителів, старших людей, шанобливе ставлення до звичаїв та традицій  українського  народу.  Проводить виховні заходи, такі як  «Україна – єдина країна», «Святий Миколаю, завітай до нас», «Новорічний вогник», «Тарас Шевченко жити буде – поки на землі житимуть люди», «Я – грамадянин своєї держави». Постійно надає допомогу батькам у вихованні дітей, дотримується педагогічної етики, поважає гідність учнів та батьків.
Бере активну участь у шкільному методичному об’єднанні вчителів початкових класів при Волицькому ЛОО. До цієї роботи ставиться творчо. Ділиться досвідом своєї роботи, проводить відкриті уроки, а саме  з математики у 1 класі 2012року  «Лічба в межах 20. Вправи на закріплення таблиць додавання і віднімання в межах 10. Вимірювання і побудова відрізків», у 3 класі 2013 року «Множення двоцифрового числа на одноцифрове» , у 4 класі 2014 року «Ділення багатоцифрових чисел на одноцифрові. Вирази на порядок дій. Задачі на зустрічний рух», творчі звіти для вчителів шкільного та районного методичного об’єднань, виступає з доповідями і повідомленнями. У 2015 році на Волицькому ЛОО виступала з доповіддю «Креативність у структурі педагогічної діяльності вчителя». Постійно підвищує свій фаховий та професійний рівень.  Займається самоосвітою, результатом якої була написана  наукова робота на тему: «Специфіка  вивчення власних назв  у контексті реалізації лінгвістичного компонента  у підготовці вчителя початкової школи», яка заслуховувалась у 2015 році, на вченій раді при  Дрогобицькому педагогічному університеті імені Івана Франка. Вивчає передовий педагогічний досвід і застосовує його у навчально-виховному процесі.
         Користується повагою серед дітей, колег по роботі та батьків.
         Місик Наталія Іванівна відповідає займаній посаді та може бути атестована на відповідність присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст ІІ категорії»

«___» __________ р.

Директор школи                                                               О.А.Москалик
З характеристикою ознайомилась                                   Н.І. Місик


Немає коментарів:

Дописати коментар