неділю, 5 березня 2017 р.

Характеристика
професійної діяльності
заступника директора школи з навчально – виховної  роботи
 Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ  ступенів
Місик Марії Михайлівни

     
      Місик Марія Михайлівна має повну вищу освіту за спеціальністю «Географія»,  працює у Мостиська Другій ЗОШ І-ІІ ступенів з 1991 року, на посаді заступника директора школи з навчально – виховної роботи з 01 вересня 2003 року.
 Виявляє високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості, досконало володіє ефективними формами, методами організації навчально – виховного процесу, методичної роботи в школі. Має високу науково – теоретичну підготовку, досконало володіє прийомами і методами управлінської діяльності та педагогічної роботи з дітьми. Для її роботи характерний творчий пошук, прагнення удосконалення організації навчально – виховного процесу в школі. Має організаторські здібності.
Уміло організовує поточне і перспективне планування діяльності педагогічного колективу школи, вдало координує роботу вчителів з виконання навчальних планів і програм, а також розробку необхідної навчальної, методичної документації. Здійснює постійний контроль за якістю освітнього процесу в школі та об’єктивністю оцінки результатів навчальної підготовки учнів. Систематично контролює навчальне навантаження учнів школи. На високому рівні організовує методичну роботу, забезпечує координацію роботи шкільного  методичного  об’єднання класних керівників. У 2016 році на базі школи відбувся семінар педагогів- організаторів Волицького ЛОО( Піх Ірина  «До Дня Українського козацтва. Козацькому роду нема переводу») Узагальнює та впроваджує у навчально – виховний процес школи передовий педагогічний досвід. Педагоги презентують свій досвід роботи для молодих спеціалістів інших шкіл Волицького локального освітнього округу (Москалик Ольга Іванівна вчитель англійської мови вчитель вищої категорії, « старший учитель» творчий портрет педагога) Постійно вносить пропозиції з удосконалення навчально – виховного процесу в школі з використанням сучасних інноваційних освітніх та інформаційно – комунікативних технологій, можливостей інтернету. Значну увагу звертає на культуру ведення шкільної документації. Вчителі беруть участь у конкурсі « Учитель року» ( 2016 рік вчитель початкових класів Місик Наталія Іванівна)
При вивченні системи роботи вчителів школи  організовувати навчально – виховний процес, домагання максимально можливого засвоєння учнями програмового матеріалу, використання сучасних методів, форм навчання та виховання, вміння розвивати здібності та інтереси дітей, здійснювати диференційований підхід до школярів. Завжди об’єктивно, доброзичливо оцінює працю вчителів, намагається максимально використати різноманітні форми і методи заохочення, стимулювання особливо цікавих починань педагогів школи.
Значну  увагу приділяє організації роботи педагогічного колективу школи з обдарованими учнями. У школі розроблено програму «Обдарована дитина» . Як наслідок, учні школи успішно навчаються, виступають на ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад (у 2016р., у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад Лібич Христина з географії зайняла 3 місце, з історії -2 місце, з української мови -2 місце, англійської мови- 1 місце, Копитко Марія –учениця 7 класу зайняла 2 місце з математики ), конкурсі ім. П.Яцика (Москович Анастасія 6кл  3 місце, Лібич Христина -8 клас  1 місце)
В управлінській діяльності використовує комп’ютерні технології, здійснює контрольно – оцінювальну діяльність в навчальному процесі з використанням інформаційно – комунікаційних технологій.
Вимагає від учнів дотримання Статуту школи. Контролює забезпечення здорових і безпечних умов навчання, виховання, праці.
Підтримує зв’язки з батьками, надає їм консультативну допомогу з питань освіти, фізичного й психічного розвитку їх дітей.
Бере активну участь у роботі постійно діючого семінару - практикуму заступників директорів шкіл з навчальної роботи методичного кабінету відділу освіти Мостиської РДА. У 2011році на базі Мостиська Другої ЗОШ  І-ІІ ступенів був проведений семінар (Формування сприятливого клімату в колективах установ освіти).
Постійно вдосконалює педагогічну майстерність, загальну культуру, підвищує фаховий і кваліфікаційний рівень.
Користується авторитетом серед учнів, батьків, працівників школи, односельців.
         Місик Марія Михайлівна відповідає займаній посаді.


        

Директор  школи
Мостиська Другої ЗОШ І-ІІ ст                         Москалик О.А



З характеристикою ознайомилася                            __________         _______________



Немає коментарів:

Дописати коментар